Bunkeflo IP
9 maj 2010
15:00

Referat: Bunkeflo FF - AIF Barrikaden

Vi började matchen med följande uppställning: Dan Havn (ny spelare) - David, Albin Hansson (come-back), Andy, Stefan - Park, Dennis, Henrik, Oliver - Mick, Dan

Avbytare var Johan G som spelade i stort sett hela matchen som innermittfältare,
Anas som spelade halva matchen, dels som anfallare, dels som yttermittfältare och Mats som spelade sista 40 som vänsterback.

Inledningen på matchen såg katastrofal ut med våra ögon sett. De kortpassade och väggade sig fram som de ville medan vi inte ens var 3:a på bollen. De få närkamper vi gick in i förlorade vi oftast. Backarna sattes under så stor press att de tvingades rensa och slå bollar upp till ungefär mitten där Bunkeflo vann tillbaka bollen och kom i ett nytt anfall. Vi lyckades inte etablera något anfallsspel alls och det dröjde väl så där 15-20 min innan deras målvakt rörde bollen. De sprang mycket och verkade vara fler än vi överallt på planen. (Detta blev kanske lite väl stort utrymme för kritik men det såg hemskt ut).

Desto roligare var det därför när matchen så smått började ändra karaktär efter sådär 25 minuter. Vi började flytta upp spelet och hade en del hyfsade kombinationer som dock bara ledde till ett par halvchanser. Samtidigt mattades de vilket gjorde att vårt försvar vågade spela upp bollen lite mer. Sista 20 på första halvlek får anses helt jämna.

De tog ledningen redan i 5:e min efter hörna. I den 8:e min gjorde så vår målvakt
(som vi efter tips av Dennis fick tag på sedan vi fått nej av 13 (!!!) andra) en jättefin räddning nere vid ena stolpen. Han hade aldrig spelat 11-mannafotboll över
huvud taget och gjorde med tanke på det en fullt godkänd insats. I den 18:e min kom 2-0 på ett riktigt kanonskott från vänsterkanten i bortre hörnet.

I andra halvlek gjorde vi en ännu större uppryckning och dominerade faktiskt ordentligt till att börja med och i den 56:e min reducerade Dan efter en fin frispark av Park. 10 minuter senare kunde Anas gjort ett verkligt vackert mål om han kunnat hålla ner bollen. Han sköt en ruskig kanon på volley men ett par-tre meter
över. Dan var under den här perioden ett ständigt orosmoment för motståndarna och var genom sin rörlighet vid flera tillfällen ytterst nära att komma helt fri med
målvakten. Det kändes i det här skedet av matchen som om en kvittering låg klart
inom räckhåll.

Sedan de istället gjort 3-1 i den 70:e min efter att vi misslyckats med att ställa offside tappade vi modet något men Mick slog en hörna i ribban bara några minuter senare. Vi gick över till 3-5-2 efter deras 3-1-mål men det gjorde inte så stor skillnad varken framåt eller bakåt. I den 84:e min fastställde de slutresultatet 4-1.

Segern var väl rättvis med tanke på deras enorma spelövertag i början. Från och med 25 minuters spel till slutsignalen är det dock frågan om vi inte till och med var det något bättre laget så en uddamålsseger för dem hade väl känts mer motiverad.

Lite statistik: (våra siffror först) Hörnor: 5-7, Skott på mål: 8-7, Skott utanför: 9-9.